Menü

Hogyan készülj az első fotózásodra?

2017. április 12
4041
Hogyan készülj az első fotózásodra?

Mindenki átesik az első fotózás előtti pánikon, ez természetes. Szeretnénk segíteni néhány tanáccsal, útbaigazítással, hogyan készülj az első fotózásodra. Mindenek előtt szeretnélek megnyugtatni, az első fotózás hatalmas élmény, és egyben sikerélmény is, ezt 100% garantálom neked. Szóval első lépés:  ne pánikolj! :)

 

Smink és frizura

A fotózásaim legnagyobb részében mi magunk készítjük el a lányok sminkjét és frizuráját (fiúknál ez az opció nem szokott kelleni), így ezt a terhet levesszük a válladról. Nem kell kozmetikust keresned, vagy előre időpontot kérned a fodrászodtól, ott helyben biztosítjuk ezeket a számodra. Az, hogy ez az opció elérhető-e, az adott fotózás ismertetőjénél tudod ellenőrizni (1-2 olyan fotózásunk van csak, ahol ezt nem lehet igénybe venni).

Hogyan érkezz a fotózásra? Abban az esetben, ha mi készítjük a sminked és a frizurád, smink nélkül érkezz a fotózásra, és előző este mosd meg a hajad. A frizurádról néhány szó. A stúdióban nincs lehetőség hajmosásra, egyébként is a fotózásra a frissen mosott haj nem a legjobb, mert hamarabb kirúgja a hullámokat, illetve 2 átöltözés után már önálló életet élnek a hajszálak. Két opció elérhető a frizura készítés tekintetében: egyenesre vasalt frizura vagy laza hullámosítás. Te döntöd el, melyiket kéred.

A sminked tekintetében ha van elképzelésed oszd meg velünk. Általában természetes színeket szoktunk ajánlani, ahol a rózsaszín, a sárga és hasonló színek nem szerepelnek, de igény szerint tudunk ilyet is csinálni - de javasolni nem szoktuk. Föld színekkel dolgozunk általában. vagy szem- vagy szájhangsúlyos sminket készítünk, de van a fotózások típusához ajánlott smink stílusunk, amit opcióként mindig elmondunk neked. A műszempilla felrakását nem tudjuk vállalni, azt otthon tedd fel, vagy pillással kell felrakatnod.

 

Ruhák

A fotózáson használt ruhákat bizonyos esetekben mi biztosítjuk (főleg a tematikus fotózásoknál: pinup, mikuláslány, military), olyankor te is hozhatsz magaddal pluszba, de a fotózások nagyrészénél neked kell biztosítani a ruhákat. Azt, hogy a ruhákat mi biztosítjuk vagy neked kell-e hozni, az aktuális fotózás leírásánál megtalálod. Ha a ruhákat neked kell biztosítani, akkor ugyanott tippeket is adunk ahhoz, hogy mit hozz magaddal.

Egy 2-3 szettes fotózásra is hozhatsz 4-5 ruhaszettet, amiből tudunk válogatni. Ha több ruhaszettet hozol, akkor közösen kiválasztjuk majd, hogy melyikben lépj a kamerám elé.

 

Pózok

A harmadik dolog, ami egy fotózás előtti felkészülésben stresszfaktor, a "Jézusom, hogy fogok én pózolni? Mi van, ha béna leszek?" típusú kérdések. Nyugi, ezzel nem kell foglalkozz. A pózokat én fogom biztosítani neked, és csak olyan pózt próbálunk, ami jól áll neked, ami passzol az egyéniségedhez. Én a természetesség híve vagyok, így csak addig megyünk el a pózokban, amíg úgy érzem, hogy azt még magadénak érzed. Természetesen készülhetsz is pózokkal, mindent megcsinálunk, amit szeretnél, de ha nincs bekészítt póz, az sem baj, megoldjuk. :)

 

Összefoglalva:

a fotózás nem olyan veszélyes, mint azt hinnétek. Egy csapatmunka, amit a sminkes, a fodrász, a fotós, és nem utolsó sorban te magad, együtt hoz össze. Együtt, ami azt jelenti, hogy nem hárul rád minden. Sőt ... neked igazából csak önmagad kell adni, a többit bízd ránk.

 

 

Várunk sok szeretettel, neked a legnehezebb a fotózásokban az a lépés lesz, hogy meghozd a döntést: bejelentkezel!

 

 

 

 

 

Kövess minket a közösségi médiában is