Menü

Portfólió fotózás férfiaknak

2017. október 12
3362
Portfólió fotózás férfiaknak

Mit jelent a modell portfólió fotózás, ha a modell férfi? Hogyan készülj egy portfólió fotózásra? Ciki az, ha egy férfi szeretne portfóliót fotóztatni?

 

Ha csak néhány képet szeretnél magadnak, akkor nem a portfólió fotózás a jó választás, se nőknek, se férfiaknak. Ebből máris jön a kérdés, hogy mi akkor a portfólió? Sajnos a portfólió szó el van csépelve, sok fotós azért használja, mert menő vagy trendi. De igazából semmi mást nem jelent náluk, mint egy hagyományos képsorozat. A portfólió szót kell hazsnálni, mert az nem csak egy fotósorozat, hanem annál több. A portfólió egy bemutatkozó anyag, vagyis a egy referenciaanyag. Azoknak kell portfóliót csináltatni, akik ezt referenciának, avgy önmaguk képviseletére hazsnált bemutatkozó anyagnak szeretnék hazsnálni. Azaza, a modelleknek. 

 

 

Portfólió fotózás férfiaknak a DomiArt Photo Stúdiónál:

90.000 Ft

Tartalma: 6 szett, 500 fotó, 30 retusált kép

 

Modell portfólió férfiaknak

A modell portfólió meg kell mutassa a férfi modell több arcát is. Egy ügynökség elsősorban a képek alapján dönt arról, hogy castingra hív, vagy esetleg munkát ajánl. Így sok esetben először a képeiddel találkozik, és csak utána veled. Meggyőzni őket emiatt először a képeiddel kell. Ha modellkedni szeretnél, akkor erős portfólióra van szükséged. Olyanra, hogy több feladatra, több stílusú fotózásra is fantáziát lássanak benned. Egy egyszerű fotósorozat arról szól, hogy mi áll neked jól. Egy portfólió megmutatja a többi arcod is, betekintést nyújt mi van benned, mennyivel vagy több egyetlen arcnál, tudsz-e érzemes lenni, kemény lenni, vezéralak lenni, megtört lenni, szenvedélyes lenni, szexi lenni, laza lenni.

A portfólió készítésnél nem csak a ruhákról szól a fotózás. A ruhák kellenek, muszáj, hogy stílusosak legyenek, de csak az a feladatuk, hogy segítsenek a férfi modellnek abban, hogy azonosuljon egy érzéssel, egy témával, egy atittüddel. Pl egy fehér atléta és egy kék farmer abban tud segíteni, hogy egy érzékies, laza férfi képe rajzolódjon ki előttünk. Ez lehet karcosan érzéki, kicsit cowboyosan, vagy lehet akár kicsik belölről fakadóan szenvedélyesebb lenni. Ezt a férfi modell egyénisége határozza meg leginkább. Viszont ne feledjük, ami nem hajlik, az törik. A modell feladata átadni az üzenetet, lehet az parfüm, egy ruhaszett, egy cipő, egy cigaretta, egy pohár kávé, vagy akár egy szolgáltatás igénybevétele is (pl munkaerőközvetítő vállalkozás képei). A modellnek azonosulnia kell, ki kell tűnnie, a portfóliónak eredetinek kell lennie és nyomot kell hagyjon abban, aki megnézi a fotókat. 

 

portfólió fotózás férfiaknak - fekete háttérrel

A sikeres portfólió gyilkosa: a gátlás

A nőknél is ez a legfontosabb tényező, de a férfiaknál ez sokkal erősebben jelen van, valami, ami meggátolja azt, hogy a tied legyen a legerősebb portfólió. Ez a gátlás. Mindenkiben vannak gátláspontok, van akiben nagyon sok, van akiben csak néhány. A gátlás az, ami visszahúz, ami miatt nem tudsz kitekljesedni, amitől a jó ötletek eröltetettnek tűnnek. Belül akarod, de a gátlás gúzsba köt, így amit mutatsz az rossz lesz a képeken. Én kifejlesztettem egy megoldást a gátláspontok lebontására, vagy legalábbis a csökkentésére. Ezt én mátrix fotózásnak hívom. Egy modell portfólió fotózásra történő felkészítés keretében szoktuk ezt megcsinálni, néhány nappal a portfólió fotózás előtt. Ezt követően legalább kézster jobb portfólió jön létre, mintha ezt a lépést kihagynánk. 

A férfiak esetében ez a gátlás erősebb. Társadlami elvárásokon alapuló megfelelőségi kényszer okozza legtöbbször ezt a jelenséget. 30 évvel ezelőtt a férfi dolga az volt, hogy eltartsa a családot. Családfő, aki dolgozik, szigorral utat mutat a családnak, egy férfi, akit követtek, megteremtette az élethez szükséges alapokat, a család biztonságát ő adta. Dolgozott, családfő volt, sportrajongó volt, szerette a sört, érdekelték az autók. Ma már vagy 2 generációval később ez sokkal nyitottabb szereppé vált. Ma már a férfiak tehetségkutató versenyeken indulnak, és nyernek, énekelnek, táncolnak, szelfiznek, tanulnak, továbbtanulnak, bulikat szerveznek, nem mind sportol, nem mind szereti a focit, és nem mind issza a sört. Sokan a szingli életvitelt választják, így nem fő céljuk a családfői szerep, önmegvalósítanak, a férfiak is rendelkeznek instagram fiókkal, fotókat posztolnak, lazák és vagányak, de ha az élet egy szép pillanatához érnek, képesek könnyezni is. Ma már nem a kemény és érzelmek nélküli férfikép a trend, hanem az emberi férfi. Az aki érez, aki esendő, aki vezet, aki botlik, aki érez, aki nevet, aki könnyez, aki szenved, aki boldog tud lenni, és aki halandó, mint bárki más. Emiatt erre van szüksége a reklámiparna is, hogy a férfi ezer oldalát megmutassa, minden termék üzenetet hordoz, célcsoportja van, és a modell dolga, hogy átadja ezt az üzenetet, úgy, hogy a célcsoport azonosuljon vele. A férfiak közül egyre többen futnak be komoly karriert modellkedés területén. Azok a férfiak, akik képesek a gátláspontokat leküzdeni, akik mernek szerepet játszani egy fotón, akik tudnak hódítók és alázatosak is lenni akár egyetlen fotósorozat különböző képein, azok lesznek sikeres modellek. 

A gátlás nem azt jelenti, hogy meztelenre mersz-e vetkőzni a kamera előtt. A gátlás azt jelenti, hogy át tudsz-e adni érzelmeket, életérzéseket, üzeneteket a fényképeken, mondjuk a puszta arcjátékoddal, vagy csak a tekinteteddel? Egy tekintet mindent elárul. Lehet üres, lehet hiteltelen és lehet nagyon erős és hiteles is. A modell szemében ott van amit érez, ott van, hogy azonosul vagy nem, ott van a siker vagy a bukás. A szem elárul. A portfólió fotózás kihívása az, hogy ezt kihozzuk a modellből, hogy megmutassuk, alkalmas erre a feladatra, és igen, készen áll, hogy színre lépjen. Néha pont a portfólió fotózás az, ami felkészíti erre a pályára. A portfólió fotózás férfiak számára keményebb, mint a nőknek, mert olyan kézbe kell adják ezt a bizalmat, aki érti a célt, és aki képes is arra, hogy kihozza a legtöbbet a modellből. 

 

portfólió fotózás férfiaknak szexi portré  portfólió fotózás férfiaknak fekete-fehérben

 

Ciki, ha egy férfi modell pályára készül, és portfólió fotózást szeretne?

Nem! Ez nem ciki. Légy önmagad, valósítsd meg a saját álmaid. A ciki az, ha olyan szerepet játszol egy életen át, ami nem te vagy, amivel nem tudsz azonosulni, és emiatt lemondasz valamiről, amiben talán sikereket érhetnél el. Aki mer tenni az álmaiért az nem ciki, aki beáll a sorba, és lemond egy lehetséges jövőről, az szerintem valóban ciki. 

 

 

Férfi modell portfólió fotózás elemei a DomiArt Photo-nál:


1. szett: Mátrix fotózás

Fehér fal előtt szituációgyakorlatokat végzünk, ezzel kizökkentelek rögtön a fotózás elején a komfort zónádból, hogy utána egy magasabb szinten folytassuk a munkát. 

 • Ruhaszett: fehér atléta, farmernadrág, tornacipő.
 • Képek: 100 elkészített fotó, 5 retusált kép
 • Cél: mimika gyakorlás, komfort zóna elhagyása


2. szett: Divatfotózás v1.0

Megmutatjuk a közvetlen, mosolygós, barátságos "szomszéd srácot", aki jófej, pozitív a kisugárzása és jó vele az időtöltés. 

 • Ruhaszett: fehér póló, világos nadrág (farmer vagy egyéb anyagú), inkább sportosabb megjelenés, tornacipő. 
 • Képek: 50 elkészített fotó, 5 retusált kép
 • Cél: Bizalomépítő, barátságos kisugárzás, szabadidős hangulat átadása.

 

3. szett: Divatfotózás v2.0

A portfólió fotózásból nem hiányizhat egy igazi férfiaknak összerakott téma. Ez a sportosan elegáns ruhaszett, az ikonikus darabbal, a sportzakóval. 

 • Ruhaszett: Slimfitt ing, vagy poló, sportzakó, szövetnadrág vagy farmer nadrág. Elegáns cipő. 
 • Képek: 50 elkészített fotó, 5 retusált kép
 • Cél: A férfi méltóság és elegancia megjelenítés

4. szett: Divatfotózás v3.0

A portfólió fotózás kihagyhatatlan blokkja, a fekete hátteres fotók. Kiemelik a modell arcéleit, lélegzetelállító hatást keltve a nézőben. 

 • Ruhaszett: fekete ing vagy fekete garbó, fekete szövetnadrág vagy fekete farmer, fekete alkalmi vagy elegánsabb utcai cipő. 
 • Képek: 50 elkészített fotó, 5 retusált kép
 • Cél: A fekete ruha és a fekete háttér összhatása kiemeli a képből a modellt

5. szett: Macho pasi fotózás

Ha egy férfi számára készítünk portfóliót, akkor bizony elő kell hívni a machot, aki lázba hozza a nőket. A férfi ezen oldalát is lencsevégre kapjuk. 

 • Ruhaszett: szűkszabású farmer, poló nélkül és mezitláb 
 • Képek: 50 elkészített fotó, 5 retusált kép
 • Cél: dezodor vagy parfüm reklám stílusú érzéki képek készítése, férfias de mégis izzó fotók születése a cél.

6. szett: Utcai divatfotózás

A mindennapi pillanatokra is hagyunk muníciót. Megmutatjuk a férfit a városi hétköznapok forgataágab, természetesen némileg modellesebb vonalat képviselve. 

 • Ruhaszett: évszaknak megfelelő sportosan elegánsabb szett
 • Képek: 50 elkészített fotó, 5 retusált kép
 • Cél: pillanatképek készítése, paparazzi hatás keltése

 

portfólió fotózás férfiaknak 02

portfólió fotózás férfiaknak 03

portfólió fotózás férfiaknak 03

portfólió fotózás férfiaknak 04

portfólió fotózás férfiaknak 05

portfólió fotózás férfiaknak 06

portfólió fotózás férfiaknak 07

portfólió fotózás férfiaknak 08

portfólió fotózás férfiaknak 09

portfólió fotózás férfiaknak street fashion

portfólió fotózás férfiaknak műteremben

portfólió fotózás férfiaknak fehérneműben

portfólió fotózás férfiaknak divatfotózás 

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

Kövess minket a közösségi médiában is