Betöltés...
Betöltés...

Egyszerűbb modell munkák

 

Fotómodell munkák

Egyszerűnek tűnik, mégis kell hozzá tapasztalat. legalább egy profi portfólió fotózáson át kell esni mielőtt modell munkát vállalsz. Gondlj bele, nem az a modell feladata, hogy szép legyen. Az a szépségkirálynők dolga, ott tényleg ez a fő kritérium. A modell feladata ennél több! Közvetíteni kell érzéseket, értékeket, képviselni valamit, átélni és átadni egy témát.

 

Termékek fotózása modellekkel:
Egyszerűnek tűnik, mégsem az. Ha csak bután mosolyogsz a terméket a kezedben tartva, akkor az egész egy amatőr, üres képsorozat lesz. A termék szolgál valamire, képvisel valamit, tartozik valakihez, stb, stb. Ezt kell átadni. Ha nőiességet fejez ki (pl: parfüm) akkor légy érzéki a képeken, ha egészséget (pl: vitamin), akkor légy mosolygós, de élettel teli, ha sportot (pl boksz kesztyű), akkor légy elszánt, kitartó, harcos ... stb, stb. Azonosulj a termékkel, a célcsoporttal, válj olyanná, amit képvisel.

 

Járművek fotózása modellekkel:
A jármű egy életstílust szimbolizál. Más egy 70 éves motor és más egy limuzin. Ezt a stílust, életérzést, korszakot kell picit visszahozni, megeleveníteni. Ezt kell a modellnek átadnia, mozgáskultúrában, pózokban, mimikában és érzelmek közvetítésében. A jármű jó, mert segít pózolni, de ugyanakkor, ha nem érted a légkört, a jelentést és az értéket, amit hordoz, nem tudsz azonosulni.

 

Modell munka: járműfotózás Modell munka: járműfotózás 02

 

Egy szolgáltatás fotózása modellekkel:
A szolgáltatás néha megfoghatatlan. Egy ingatlaniroda, egy tanácsadó cég nagyobb kihívás, de pl egy autószerelő vagy egy fodrász már egyszerűbb feladat. Miért lehet ez? Bármi is a feladat, hitelesen kell átadnod, azzal az eszköztárral, ami rendelkezésre áll. Ha ez kevés, neked kell kreatívnak lenned, és kompenzálni a saját eszköztáraddal (pózok, mimika, érzelmek közvetítése), ha az eszköztár sok (pl egy autószerelő műhelyben), akkor könnyebb a dolgod kicsit. Szrintem ez egy nagyon izgalmas feladat, biztosan számodra is rengeteg élményt hordoz majd magában.


modell munka: szolgáltatás fotózás modell munka: szolgáltatás fotózás

 

Egy telephely bemutatása modellekkel:
Egy gyár, egy irodapark, egy vendéglátó egység, egy ipari létesítmény, vagy egy szabadidő központ bemutatása modellekkel remek döntés. A modell barátságos kell legyen, szimpatikus (ami relatív, de ez a nehéz benne), olyan kell legyen, mint az, aki nézi a képet. Ez a fajta modell munka ötvözi a fentieket, de mégis másabb kicsit. Nem a telephelyen dolgozó emberek számára készül a fotó, így nem kell annyira szakmainak lenni. Mindenki más, aki számára be akarjuk mutatni a helyszínt, kicsit civil lesz, amikor oda belép. Akár a modell. Itt van lehetőség arra, hogy picit kivülállóként, picit önmagát adva képviselje a modell a helyet, de mindezt úgy, hogy bizalmat ébresszen, és a hely "házigazdájaként" tűnjön fel. Egy közülünk, aki magabiztosan mozog a képviselt helyen, így egy kicsit a mi is kötődni kezdünk a helyszínhez. Nagyjából ez lenne a telephely fotózás lényege, nemigaz?

 

Modell munka: telephelyfotózás Modell munka: telephelyfotózás 2

 

Ilyen modell munkákat én is szoktam biztosítani. Legutóbbi munkánkról a járműfotózás blokknál láthatod a képeket, picit feljebb. A feladat az volt, hogy egy csodálatos vörös-fekete veterán motort kellett lefotóznom, egy modellel. A modell feladata az volt, hogy "nő legyen a motor mellett". És a nő itt nem csak "egy nő", hanem "a nő". A megrendelő hisz benne, hogy a motornak lelke van, akár egy nőnek. Így ha ezt meg tudjuk mutatni, ha össze tudjuk őket kötni (a motort és a nőt), akkor nyert ügyünk van. Ehhez kell némi tapasztalat a modell részéről, illetve megérteni a megrendelő motivációját, és megfelelni a feladatnak. A munka eredményeként született fotó sorozat nagy sikert aratott, a megrendelő imádta a képeket.

 

 

Divatbemutatók, kifutós modell munkák

Könnyebb vagy nehezebb, mint a fotómodellkedés, nézőpont kérdése. Inkább más. A divatbemutatókon élőben "lépsz fel", nem hibázhatsz, mint egy fotózáűson. Viszont ugyanakkor, ha nem vagy igazán formában, akkor is tudsz teljesíteni, hiszen nem lesz megörökítve minden arcmozdulatod, tekinteted. A divatbemutatókon van magasság küszöb, azaz a legtöbb helyen 175 cm alatt nem állnak veled szóba. A fotómodellel szemben nincs igazán ilyen elvárás, hiszen sok esetben a képeken nem érződik a magasságod (pl egy arc modell esetében).

Debrecenben is vannak kifutós modell lehetőségek, amelyeket jellemzően - szerintem - nagyon alulfizetnek. Ha szereted a kifutók világát és hobbiként fogod fel, akkor viszont próbáld ki magad, és élved a vonulást, főleg úgy, hogy még pénzt is kapsz érte.

 

Reklámvideók

Amatőr modelleket szoktak hívni kisebb reklámvideók forgatására, ami szerintem azért gond, mert lehet, hogy a modell olcsón - vagy ingyen - elmegy a munkára, de lássuk be, borzalmas végeredmény születhet, ha nincs gondosan castingolva a feladat. Mire kell figyelni egy reklámvideó forgatásnál a modell részéről? Kb ugyanaz, mint a fotózásnál. természetes mozdulatok, mégis elegáns, kifinomult jelenlét és a buta mosolygás helyett érzelmek közvetítése. Átélni a feladatot, mögé látni, azonosulni.

 

 

Lépj a modellkedés és a modell munkák következő fejezetére

8. fejezet: bevállalósabb modell munkák

 

 

 

Jelentkezés egyszerűbb modell munkára

Maximum 4 fájl csatolására van lehetőség, melyek egyenként nem lehetnek nagyobbak, mint 1.50MB. A következő fájlkiterjesztések engedélyezettek: jpeg, jpg, png

Kérlek a *-gal megjelölt mezőket mindenképpen töltsd ki.