Betöltés...
Betöltés...

Elvárások egy modellel szemben

 

Végre találtál egy modell ügynökséget, aki castingra hív, szuper. Jön a következő lépés, ahol valóban fontos midnen apróság, mert ezen múlhat a siker. Vegyük végig hogyan érdemes megjelenned egy ilyen modell castingra.

 

modell munka: hogyan készülj

 

Hogyan jelenj meg egy modell castingon, vagy egy konkrét fotózáson?


Smink és frizura:

Egy castingra ha lehet ne pávatoll színű fantázia sminkben jelenj meg, mert az inkább eltakar, mint kiemel. Lássanak téged, vállald fel magad, hiszen a modellre kíváncsiak, nem a sminkes fantáziájára. A legjobb, ha információt kérsz a castingot tartó, modelleket kereső ügynökségtől, hogy mik az elvárásaik. Ez már eleve egy jó pont lehet. Bár a casting értesítőben erre ki kellene térniük, hogy milyen sminket javasolnak a modelleknek. Ha teljesen magadra maradsz a kérdésben, akkor egy visszafogott, de igényesen összerakott sminket javaslok. Egy ilyen eseményre érdemes szakember segítségét kérned, hiszen egy sminkes munkája máshogy mutat éles helyzetekben, mint egy amatőr megoldás.

Fotózásra némileg másképp érkezik egy modell, mint a castingra. A különbség abból fakad, hogy általában stáb áll a rendelkezésedre a fotózáson, ezért frissen mosott hajjal és smink nélkül érkezz. segítsd a stáb munkáját rendezettséggel és tisztasággal. Ha a fotózáson nincs stáb, akkor a fotóstól érdeklődd meg hogyan készülj a fotózásra, milyen sminket és frizurát javasol? De a profi helyeken egy konkrét fotózásra (túl a castingon) stábot is rendelnek, így mindig ott készítenek fel téged.

Pontosság:

Igyekezz tiszteletben tartani mások idejét, ahogy ők is a tiédet. Érkezz pontosan, inkább hamarabb 10 perccel, mint később 1 perccel. A megvárakoztatás türelmetlenséget szül, ami árt a jó hangulatú közös munkának.

Ruházat:

Igyekezz kerülni a nagyon szűk, szoros ruhákat, farmerokat érkezéskor. Ugyanis ezek a varrásnál, a derekednál nyomokat fognak hagyni a bőrödön, amit a fotósnak plusz munkával kell eltüntetnie. Az sem árt, ha a fesztiválszalagokat is eltávolítod a csuklódról, és minden olyan felesleges kiegészítőt, ami nem része a fotózás kellékeinek.

Viselkedés:

Légy udvarias, intelligens. Próbálj maximálisan együttműködő lenni. Castingon légy türelmes és kedves, de emellett mindiog légy önmagad! Fotózáson pedig partner, közös munkára törekedj a fotóssal, de mindig próbálj kreatív is lenni, egy-egy pózban, ötletben lehetsz nyugodtan kezdeményező. Fontos azonban, hogy tisztában légy a fotózás részleteivel, így ezeket előre tisztázzátok a fotóssal. Kérdezz rá a fotózás jellegére, a viselendő ruhákra, az irányzatra, és arra, hogy előre láthatólag mennyi időt fog igénybe venni a fotózás. Saját tapasztalatom, hogy néha ez utóbbit elég nehéz megmondani, van olyan fotózás, ahol 2 db kép a cél, de ehhez körülbelül 80-100 fotót kell készíteni, hogy a tökéletes kép megszülessen.

 

 

 

 

Lépj a modellkedés és a modell munkák következő fejezetére

3. fejezet: TFCD, azaz tapasztalatszerzés - ingyen