Betöltés...
Betöltés...

DomiArt mini fotómodell kurzus- a modell kiképzés

face to face felkészítés a portfólió fotózásra

 

Sokat gondolkodtam, hogyan lehet egy átlagos, tapasztalatlan, de ambíciózus fiatalból kihozni azt a szintet, amit egy portfólió fotózáson illetve egy későbbi castingon elvárnak. Kitaláltam egy remek megoldást, ami valójában egy kőkemény fotómodell kiképzés. Ebből készítettem egy mini kurzust, ahol korábbi résztvevők elmondása szerint "többet tanultam itt, mint egy full extrás modell tanfolyamon". Ugyanis itt a gyakorlásra megyünk rá, azaz milyen legyél a képeken, ha nagyot akarsz alkotni.

A portfólió fotózást megelőző napokban, maximum 1 héttel előtte ajánlott részt venni egy felkészítő kurzuson, amit mindig egyszerre egy személynek tartok, egyedül rá koncentrálva.


A fotómodell kurzus első része:

Mimika és pózolás a gyakorlatban

Egy órás felkészítő pici elméleti és sok gyakorlati résszel. Tükör előtt állva megmutatom, hogyan tudsz érzelmeket kifejezni, egyszerű apró trükköket osztok meg veled a magabiztos pózolás érdekében. A felkészítés végén kész fegyvertárral fogsz rendelkezni a portfólió fotózásra. 40-50 %-kal erősebb portfóliók készülnek egy ilyen felkészítő foglalkozást követően. 

Időszükséglet: 60 perc
Helyszín: műterem, tükör gyakorlatok


 

A fotómodell kurzus második része:

Modell kiképzés vérrel és könnyel, azaz mátrix fotózás

Gyilkos és kegyetlen megoldás, de kategóriákkal jobb leszel utána pózolásban és mimikában, mint korábban bármikor. A mátrix fotózást én találtam ki, aminek a végén egy valamiben biztos lehetsz: többet nem jelenthet gondot se a pózolás, se a mimika. Másodpercenként készítek egy képet rólad, ami alatt az első részben tanult és begyakorolt tudást kell hasznosítanod. Olyan fáradt leszel a 80. kép után, hogy lehullanak a belső gátlások, és már nem azon fogsz agyalni, hogy ez jól áll-e vagy nem, hanem azon, hogy amit csinálsz, azt jól csináld. Attól a perctől kezdve elindulnak a valóban minőségi szintet jelentő fotók. Ez a kiképzés lényege. Az elejétől a végéig segítelek az utadon.

A mátrix fotózás végeredménye egy 9x9-es mátrix kép, ahol a készült sorozatból 9 db fotót fekete-fehér kidolgozásban montázsolok össze. Ezután bátran jöhet a portfólió fotózás, valamennyi kihívásával. A mátrix fotózásra nem készítünk se sminket se frizurát, a természetesség adja az erejét.

Időszükséglet: 90-120 perc
Elkészített fotók száma: kb 250-300 db
Retusált fotók száma: 9 db
Helyszín: műterem, fehér fal, világos trikó, farmer rövidnadrág 

portfólió fotózás debrecen - mátrix 01

Szegedi Mónika - DomiArt modell, mátrix fotózás

 

modell portfólió felkészítés - mátrix

Szakál Vivien - DomiArt modell, mátrix fotózás

 

A DomiArt mini fotómodell kurzus:

1 óra elméleti felkészítés, 1,5 óra fotózás, 250 fotó, 9 retusált képpel
ára: 30.000 Ft 

Lépj a modellkedés és a modell munkák következő fejezetére

7. fejezet: egyszerűbb modell munkák