Betöltés...
Betöltés...
fotózás Debrecen

műterem

A fények és árnyékok játéka cinkos a tökéletes képek születésében ...

 

Bár a szabadtéri fény lágysága, puhasága és tónusa utánozhatatlan, mégis vannak helyzetek és körülmények, amik csak műteremben idézhetőek elő. Ezek egyik legnagyobb köre az irányitott fény által keltett hatások.

A műterem fontos helyszíne a portfólió fotózásnak, és a portré fotózásnak egyaránt! Az akt fotózás pedig szinte kizárólag műteremben képzelhető el, míg a glamour már szabad fénynél is hozhatja a megfelelő hatást. Sok esetben alkalmazzák a műtermi világítást szabad térben is, ez már azonban komoly stábot, ezáltal magas költségeket eredményez. Ezt elsősorban divatmagazinok fotósai alkalmazzák.

Világítás:
Az én műtermemben softboxos állványos vakuk és egy állványos hajfény vaku (szinezőlappal szinezhető fényű) áll rendelkezésre. Ezt egészíti ki két állandófényű fényforrás, szintén állványról.

Szélgép:
Egy erős ventillátorgép biztosítja a fotózáson a megfelelő hatást a szél imitálása végett. Ez kb 6-szor erősebb egy átlagos otthoni ventillátor legmagasabb fokozatánál.

Hátterek:
Teljes alakos képekhez fekete hátteret, a háromnegyedes képekhez, illetve portré fotókhoz a feketén kívül fehér és ezüst (ez kicsit futurisztikus) hátteret szeretek használni, esetenként bambusz hátteret.

Kellékek:
Angyalszárny, néhány divatos és népszerű ruhanemü, női sálak, kendő, kalap, esernyő, fürdőruhás képekhez fekete selyem kellék is segíti a munkánkat. Különlegesség: két fekete, tükröződő felületű műanyag lap kölcsönöz különleges hatást a fehérneműs és glamour/akt fotóknak.

 

A felszerelés folyamatosan bővül, ahogy valami újabb őrült ötlet az eszembe jut! :)