Menü

Modell portfólió fotózás

Fotózás infók
háttér:fehér háttér
ruházat:6 ruhaszett, amit saját gardróbból kell biztosítani
fotók:300 db fotó, amiből 30 db retusált (+ fekete fehérben is)
Kérhető extrák
60 000 Ft
Smink és frizura benne van az árban!
Nem csak a retusált fotókat, hanem a nyers képeket is megkapod.
fekete testhez álló koktélruha a szett része a modell portfólió fotózásnak Debrecenben
 • Álló erős póz a modell fotózás alapja - modell portfólió készítés
 • Modell fotózás - műteremben, fotó stúdió hangulat belecsempészése a kép kompozícióba
 • arc központú modell fotó - modell portfólió fotózás
 • modell portfólió fotózás - kicsit elvontabb témában
 • egyszerű póz, fekete harisnyás szett - modell portfólió készítés Debrecen
 • elvont pózos szexi modell portfólió fotózás
 • Modell portfólió készítés - műtermi divatfotózás
 • Mátrix fotózás - modell portfólió
 • Modell portfólió fotózás
Részletek
smink:
Tapasztalt sminkesünk 2 sminket fog neked készíteni. Egy naturalista minimál beauty sminket, és egy erős alkalmi sminket. Smink szerepe a portfólió fotózáson: egyrészt kiemeli a szemed, illetve az arcod éleit, másrészt pedig harmóniában áll a célunkkal, azaz a címlap szintű modell fényképek készítésével.
frizura:
A stúdióban hajmosásra nincs lehetőség, a fotózás előtti este kérlek otthon mosd meg a hajad. Két frizurát készítünk neked, ami a legjobban passzol az arcod jellegzetességeihez. Vagy egy szép egyenesre vasalt, felül picit megemelt sítlust készítünk, majd alkalmat kerítünk egy könnyű konty elkészítésére is.
ruházat:
6 ruhaszettet használunk a modell portfóliód készítéséhez. A modell portfóliónak változatosnak kell lennie, de mégis elég kötött a használható szettek iránti feltételrendszer.
Fontos kritériumok:
- nem lehetnek élénk színek (fekete, fehér, nude)
- nem lehet semmi bő vagy lenge, ki kell minden ruhának adni az alakodat
- fehérneműs sorozatot is készítenünk kell, ami nem lehet fürdőruha
- a magassarkú cipőd fekete vagy nude lehet, nem lehet platformos
- pár ékszer lehet, de módjával
- a körmöd legyen kicsi és nude színű
- a ruhaszettekben legyen olyan, ami sok bőrfelületet mutat (rövid nadrág, haspóló)
A modellfotózás egyik alapja, mondhatjuk a lelke a viselt ruházat stílusa.
pózok:
A modell portfólió készítés során a léc magasabb, mint egy hagyományos fotózáson. Ha nem voltál még fotózáson, és nem vagy gyakorlott “pózer”, nem kell aggódnod, bár egy modellfotózáshoz nem árt egy kis pózkultúra. A pózokat a fotózáson közösen hozzuk össze, nagyrészüket én biztosítom. Természetes beállításokon kívül egy modell portfóliónál már kicsit elvontabb, modell pózokat is alkalmaznunk kell. Változatos pózokkal fogunk dolgozni, amik passzolnak a személyiségedhez és a modell portfólió által megkövetelt elvárásokhoz.

A modell portfólió fotózás több, mint egy egyszerű fotózás - szíved lelked bele kell adnod a sikerhez! 


A modell portfólió készítés több, mint egy hagyományos fotósorozat.
Ez a te “diplomád”, a belépőd a modellkedés világába, egy digitális kivonat rólad. Ezért nem mindegy, hogyan is készítjük el. Egy modell sokarcú, változatos és él a képeken. A modell portfóliónak is ilyennek kell lennie. Élőnek és változatosnak. Emiatt mi olyan portfólió csomagot raktunk össze, amivel minden alkotóelem helyet kapott.

 

Színek és szettek:

A portfólió darabjait úgy állítsd össze, hogy mindössze két szín jelenhet meg: a fekete és a nude. Ez fog egységes irányvonalat szabni a fotózásnak, így leszel igazán "összehasonlítható" a különböző stílusokban, különböző arcokat mutatva. 

 

Konzultációval kezdünk

Megbeszélés a szettekről, időpontról. 

A portfólió fotózásba nem érdemes konzultáció nélkül belefogni. Ez egy nagy fotózás, sok szett, több stílus. Átvesszük azt, hogy mi a te stílusod, milyen szettekkel készülj, közösen gondolkodunk a portfólió fotózásod egyébvként rendkívül kötött témáiról. Felkészítelek a fotózásra információkkal, ráhangollak a portfóliódra. Beavatlak azokba a kritériumokba, amiket egy modell ügynökség elvár.:)

A portfólió fotózás időpontját az előzetes konzultáció alkalmával véglegesítjük, időpont foglaló összeg befizetésével (20.000 Ft).

 

 

I. rész:  Naturális smink, kiengedett frizura a modell portfólió 1-3 szett.

 

1. szett: mátrix modellfotózás

100 db fotó - 10 db retusált kép

A portfóliód tartalmaz egy mátrix modellfotózást is. Nevezhetjük a modell portfólió készítés előszobájának, vagy ráhangoló eseményének is. Hogyan fog zajlani ez az egész? Először a tükör előtt végigvesszük, milyen részekből áll össze egy általános póz, és hogy ezek ismeretében hogyan építs bármikor egyszerűen profi pózokat. Ha ezt elsajátítod, jöhet a második rész a mátrix modellfotózás. A mátrix modellfotózás alatt kiképezlek fotómodellé. Ez annyit tesz, hogy egy fehér falhoz állítalak, adok neked témákat, és 4 másodpercenként elkattintom a gépet. Ennyi időd lesz újabb és újabb pózokat összehozni, a már elsajátított technika segítségével. 

A témák, vagy inkább szituáció-gyakorlatok ilyesmik lesznek: harag, cuki, flegma, elegáns, unatkozós … stb. Nem lövöm itt el mindegyiket. 

Ezt a fotózást technikát vagy inkább típust én fejlesztettem ki, olyan modell jelöltek számára, akik fejlődni szeretnének, és van céljuk a fotózásokkal. A mátrix modellfotózás a modell portfólió része, és egyben egy “ráhangoló” fotózás. Felkorbácsolom benned a fotómodell érzést, kibillentelek a komfortzónádból. Egyébként azért kapta ez a modellfotózás a mátrix nevet, mert 10 db képet retusálok ki, amiből kilncet ha egymás mellé rendezünk egy 3x3-as mátrixba, akkor egész jól mutat, és még plusz egy marad profilképnek is. :)

Mit kell hoznod a mátrix modellfotózásra? Egy tornacipő, egy olyan atlétát, topot vagy pólót, ami felveszi a felsőtested vonalát, tehát passzos legyen. És egy farmer rövidnadrágot. Smink és frizura: naturális sminket készítünk, egyenesre vasalt (ha természetes hullámos a hajad, vagy esetleg göndör, akkor azt meghagyjuk). A mátrix modellfotózás a gesztusokról és a pózokról szól, természetes kell legyél, őszinte és önmagad. A képek színesek és fekete-fehérek lesznek, így elegendő a szájfény, vagy csak egy kis labello, hogy ne száradjanak ki az ajkaid. 

 

2. szett:  modell portfólió - első divat fotózás szett - kevés bőrfelülettel

50 db fotó - 5 retusált kép

Ennél a szettnél a stílusokat keverjük picit, ami összahtásában mégis egy megfogható életérzést sugároznak. Javasolt szett: bakancs, fekete (középszerűen áttetsző) harisnya, rövid nadrág (fekete), body vagy szűk atléta (fekete).  Mai napig erősen meghatározza a divat világot, egész iparágak épülnek a kevert stílusú viseletre, így egyetlen portfólió fotózásról sem hiányozhat.Miért válogattam be ezt a szettet is a portfólió készítésbe? Ez a szett könnyen enged pózolni, nem jelent kényelmetlen viseletet és már a ruházat is ad egy alapot a képeknek. A megvilágítással olyan kontrasztos összhatást eredményez, amitől úgy érzem helye van a portfóliódban egy ilyen sorozatnak is. Egyedi stílus, egyedi modell portfólióba.  

Egy iylen szettet viselni tudni kell. A bakancs unisex darab, mégis az utóbbi időben a hölgyek vették át a meghatározó irányzatait. Ezt fejeljük meg egy nőies darabbal, a harisnyával illetve a bodyval. 

 

3. szett: modell portfólió - második divat fotózás szett, sok bőrfelülettel

50 db fotó - 5 retusált kép

Kis teret engedünk itt a számodra a szigorú szabályok mellett, ahol kicsit önmagadat is belecsempészheted. Egyetlen kitétel van, a sok bőrfelület. tehát legyen kint a vállad, a karos, a hasad, stb. Azért van egy ilyen blokk is, mert a modellfotózás nem csak abból áll, hogy követjük a feladatokat, hanem önmegvalósítás is egyben. Ehhez most szeretnénk szabad kezet adni neked, mit is viselj a modell portfólió fotózás utolsó szettjében.  Ez a te portfólió fotózásod, de az ügynökségek elvárásait is figyelembe kell vegyük, midnemellett van mozgástéred, a mi dolgunk, hogy segítsünk téged mindenben.

Tippek erre a szettre:

Lehet fehér, nude vagy feket a színösszeállítás. 

Tippek:

 

 • bőr nadrág, fekete melltartó, baseball sapka
 • nude / fehér pamut rövidnadrág, azonos színű pamut haspoló, mezitláb (stílusos beauty/alvós szett)
 • bakancs, body
 • tornacipő, farmer rövidnadrág (fehér v fekete), sportmelltartó (azonos színű)

 

 

II. rész:  Füstös smink, konty frizura a modell portfólió 4-6 szettje.


4. szett: arcmodell portfólió fotózás

50 db fotó - 5 retusált kép

Közeli portréfotókat készítek rólad ebben a részben, ahol érvényesülni fog a karaktered – ez közös munka, ahol én a segítségedre leszek abban, hogy a legelőnyösebb arcodat mutasd meg a világnak! A portfólió fotózáson nem véletlenül kapott külön blokkot arcmodell fotózás. A modellfotózás ezen fajtája nem olyan könnyű feladat, hiszen a mimikára tesszük a hangsúlyt. A modell eszköztára leszűkül, a fotózás ezen pontján csak a vállait, a kezeit és természetesen az arcát használhatja. Mégis úgy gondolom ez a portfólió legizgalmasabb része mind a modell, mind a fotós számára. A feladat a következő: meg kell mutatni az arcaid. A szigorú, a mosolygós, a szenvedélyes arcod, az érzékit, a befogadót, a cukit és még jó pár érzelmet közvetíteni kell. A tekinteted lesz a kulcs a fotózáson. 

A szemed mindent elárul az érzelmeidről-, nem hiába mondják, hogy a szem a lélek tükre. Ez a modell szakmában kiemelten igaz. És mi ennek hatását fokozni fogjuk, ugyanis a modell portfólió fotózásod ezen részén egy különleges körvakut használok, ami speciális egyenletes fényt biztosít az arcod számára, és a lámpa kör alakú fénye egy ragyogó fény-gyűrűt képez a szemedben. Ez az “effekt” feldobja a képeket, ezáltal izgalmasabb és érdekesebb lesz a kép, ami által te is azzá válsz az ügynökségek szemében. Szerintem ez kihagyhatatlan része a portfólió fotózásnak. 

Felkészülés gyanánt még adok egy ötletet: a fotózás előtt átgondolhatod, melyek voltak azok a selfiejeid, amelyek tetszettek neked és milyen érzelmet próbáltál megjeleníteni rajtuk. Akár a tükör előtt és próbálgathatod az arcokat, nézéseket, de nem kell izgulni vagy kétségbe esned a modell portfólió fotózás előtt, mert nem leszel egyedül. Én is ott leszek. És az én feladatom az, hogy segítsek a mimikákban és garantálhatom, hogy a legjobb képek készülnek el rólad! 5. szett: a portfólió fotózás "elegáns fashion" része

50 db fotó - 5 retusált kép

Ha valaki modell, akkor meg kell, hogy állja a helyét több stílusban is – ez alapkövetelmény a szakmában.A portfólió fotózás következő része a női méltóság fotózása. Ebben a stílusban rejlenek az igazi nagy lehetőségek! Egy elegáns fekete testhez simulós ruha, egy díva érzés példaképpé emeli a modellt, hiszen megmutatja a nő ragyogását, amire minden nő vágyik. Finom mozdulatok, érzéki és elegáns mimika, tiszta és határozott tekintet, feszes pózok, erős kisugárzás jellemzik ezt a portfólió szettet. Ez mind ott van benned, méltóságteljes jelenlétet, emelkedett hangulatot kell közvetíteni a képeken. 

Itt igazán megmutathatod a karaktered, azt, hogy minden témában helytállsz!Figyelni kell arra, hogy mit közvetít az arcod és a tested, ezeket pedig összhangba kell hozni. A portfólió fotózás ezen részében,ami a csillogást és az eleganciát láttatja, képviselned kell önmagad, és egyben azt, amit ez a viselet jelképez. Ezt fogják elvárni tőled a modell pályád során is, ezt mérik fel a modell castingokon – képviselned kell egy stílust, egy márkát és egy életérzést. 

Ez a modell világ, és ezt kell rögzítenünk a portfólió készítésekor.Ezt a sorozatot fehér háttér előtt készítjük. Én fekete, testhezálló alkalmi ruhát szoktam javasolni. A lenge, bő kisruhákat pedig azért nem javaslom, mert nem adja ki a modell alakját, tompítja a pózok erejét, ami egy katalógusban nem jelent problémát, de egy bemutatkozó anyagban hátrányos lehet. Az ügynökség nem a ruhára, hanem az alakodra, a tehetségedre kíváncsi. Ezt kell megmutassuk, és ehhez megfelelő ruházatot kell viselned. Légy profi, használd a fazonokat és a stílusokat!Hogyan tudsz erre a részre készülni? 

Nézegess meg néhány magazint, keresd a reklámokat, a nagy márkák marketing megjelenéseit. Ezen belül is azokat, ahol női modellek jelennek meg elegáns környezetben. Általában fekete koktélruhában, finom természetességgel megalkotott, mégis nőies pózok sokaságát lelheted fel ezekben a magazinokban. Ilyen magazinszerű pózokban foglak fotózni, amelyeket közösen alkotjuk meg, hiszen a modell portfólió készítés közös munka, csapatként fogunk működni.

 

 

6. szett: fehérneműs portfólió fotózás

50 db fotó - 5 retusált kép

A következő rész az egyik legfontosabb portfólió fotózásos szett, a fekete fehérnemű. A modell ügynökség kíváncsi a bőrfelületedre, a testpiercingekre, tetoválásokra, bőrhibákra illetve ezek hiányára. Meg kell mutassuk a tested, ízléses módon, magazinos magabiztosággal. A fehérnemű ezeket a tulajdonságokat kölcsönzi a fotóknak is, ezáltal a modellnek is. Kihagyhatatlan egy portfólió készítés során, hogy címlapszerű fehérneműs képek készüljenek a modellról.  A fehérneműs portfólió fotózásnál arra törekszünk, hogy a legérzékibb és legelegánsabb oldalát hozzuk a modellnek. A képeknek meggyőzőnek kell lenniük. Hitelesen kell bemutatni az erős nőt, aki uralja a feketetét, uralja a teret és a mélységeket, aki magabiztosan van jelen a fehérnemű viselése közben. Felül kell emelkedni mindenen, és el kell helyezned magad az univerzum közepére. Én pedig ezt fogom lefotózni.Ha egy ügynökség végignézi a portfólió fotózásod képeit, álljanak meg a képeidnél, időzzenek el rajtuk, szeressenek bele. 

Fedezzenek fel téged, és akarjanak veled dolgozni. Ebben az etapban készítünk majd olyan képeket is, amikor csupán féloldalról elszel megvilágítva, így sejtelmességet kölcsönzünk a képnek. A modell ügynökségek nagyon szeretik az ilyen típusú képeket. 

 


 

 

 

 

A stúdió, néhány szó a portfólió fotózás helyszínéről

A DomiArt Stúdió Debrecen belvárosában található. A vasútállomástól gyalog 20 percre, a buszvégállomástól pedig maximum 30 percre. Büszkék vagyunk rá, hogy Debrecen legnépszerűbb fotóstúdiója lehetünk, hiszen a közösségi médiában mi rendelkezünk a legtöbb követővel.

 

 

Hogyan áll össze a modell portfólió fotózás ára

A fotózás árakat nagyon sokminden befolyásolja. Ilyen árbefolyásoló tényezők a következők: A stúdió Debrecen vagy Budapest területén található-e? Hány képet készít a fotós, és hány lesz retusálva? A nem retusált képeket is odaadja-e a fotós? A portfólió fotózás hány szettből áll? Milyen technológiával dolgozik (milyen gépe, objektív parkja, vakuszettjei)? 

A stúdió mennyire felszerelt kellékekkel? Mekkora a fotós tapasztalata, ami a népszerűségéből, ezáltal fotózások számából látható leginkább, illetve a képein. Nagyon sok minden befolyásolja a modellfotózás árait, a modell portfólió fotózás (ami egyébként nem minden fotósnál külön kategória) még inkább árérzékeny téma.

 

 

Portfólió fotózás árak Debrecen és Magyarország viszonylatában

Nálunk egy nagyon komplex, változatos, 6 szettes portfólió fotózás csomag került kialakításra. Mi nem sajnáljuk az energiát és az időt. Ez a fotózás, mind az idejét, mind a szettek és a hátterek számát tekintve a fővárosban 300.000 - 500.000 Ft körül mozogna. Ezt viszont kevesek engedhetik meg maguknak. Kis körkép: Debrecenben ilyen komplex portfólió fotózás csomag a nyilvánosan elérhető fotós csomagokban nem található. 

Azért írtam így, mert egyedi ajánlatot minden fotósnál lehet kérni, ami ekkora volument tekintve minimum 250.000 Ft-tól indul (kezdő és amatőr fotósokat nem számoltam ide).Debrecen legnépszerűbb fotóstúdiójaként (több, mint 40.000 követőnk van a Facebookon) felelősséget érzünk a vendégeink iránt. Kiszámoltuk mi az a legkisebb összeg, amiért egy ilyen komplex, sok energiát és időt igénylő modell portfólió fotózás csomagot meg tudunk csinálni. 

Két sminkkel és frizurával (egy natur smink kiengedett hajjal és egy erős smink konttyal), 6 ruhaszettel, 30 db retusált képpel a 60.000 Ft országosan is költséghatékony, Debrecen viszonylatában is alacson ár.A minőségben viszont igyekszünk a felső kategóriát biztosítani, mindig maximalisták vagyunk, ahol a legfőbb szempont az, hogy kihozzunk mindent belőled.Arra az egyre figyelj, hogy az árak összehasonlításánál melyik stúdió mit ad a feltüntetett összegért, árérték arányban az olcsóbb néha a drága és fordítva. Van-e az árban sminkes, fodrász, hány retusált képet kapsz, hány szett van, hány különböző hátteret használtok, stb.Mindig nézd meg a fotós modellfotózás referenciáját. 

Nézd meg a képeit, és hasonlítsd össze a többi fotó stúdió referenciájával. Azt is nézd meg, hogy mit takar az adott fotósnál a portfólió szolgáltatás. van-e benne smink és frizura készítés, valóban egy modell pályára felkészítő fotózást hív annak, vagy minden fotózása portfólió néven fut?Sajnos nem csak Debrecen, de Budapest is +fertőzött” ezzel a tévhittel, miszerint minden fotósorozatot portfóliónak neveznek a fotósok. Személy szerint én ezzel nem értek egyet. A portfólió a modelleknek készül, hogy be tudják mutatni magukat, a portfólió egy “bemutató”, egy “referencia” album, a fotósorozat, vagy fotózás pedig az egyéb célokra készült fotókat jelentik.

 

 

 

Pontosan ez az, ami kell nekem.
Akarom ezt a fotózást!
Akció
Értesítsünk ha ez a fotózás akciós lesz?
A stáb
Tóth László - fotós
Tóth László
fotós
Skurla Dóra - sminkes
Skurla Dóra
sminkes
Keczán Renáta - fodrász
Keczán Renáta
fodrász
Kövess minket a közösségi médiában is