Tóth László vagyok - fotós Debrecenben


nagylátószügő kép a fotóstúdió műtermi részéről - Debrecen egyik legnagyobb stúdiója vagyunk
DomiArt Photo - fotóstúdió és műterem

az egyik legújabb szerzeményünk - vintage fal a fotóstúdió vendégei számára
DomiArt Photo - fotóstúdió és műterem

domiart photo stúdió berendezés glamour
Panoráma kép a fotó stúdió berendezéséről

A 120 négyzetméteres fotóstúdió - Debrecen egyik legnagyobb stúdiója


A DomiArt fotóstúdió Debrecenben található, a Déli sor 29 szám alatt. A fotóstúdió 120 négyzetméteres, ami biztosan a TOP3 legnagyobb debreceni fotóstúdió rangsorában szerepel. Kiválóan felszerelt, elsősorban portréra specializálódott vállalkozás vagyunk. 


FONTOS! A fotóstúdió nem bérelhető! 


A fotóstúdió két részből áll. Az egyik a műterem. Itt elsősorban papír háttérrel dolgozok. Ebben a részben található még egy öltöző és előkészítő helyiség is. Ez így kb 60 négyzetméter. 
A másik 60 négyzetméter egy berendezett stúdió. Itt négyféle épített háttér található. Egy barokk nappali, fehér és világos bútorokkal. Egy vintage sarok, függő székkel, egy téglafalas megoldás fitness és erotikus képekhez, illetve egy fa hátterű, zöld foteles és arany enteriőr használatával. A sok stílus lehetőséget ad gazdag és változatos témákra, sokszínű sorozatokra. Minden témához és stílushoz megvan a megfelelő megoldásunk. 


Ránézek valakire, meglátom benne azt, amit ő maga sem lát, ha tükörbe néz, és addig fotózom, amíg ezt a valamit meg nem tudom neki mutatni. Illetve nem csak neki, hanem a világnak is.

Műterem és fotóstúdió Debrecen - stúdióvakuk állják körbe a fehér hátteret és világítják
DomiArt fotóstúdió - smaragd sarok

boudoir fotózáshoz használt ablak és fehér entertiőr - fotóstúdió debrecen
DomiArt fotóstúdió - bőrkanapés

barokk hátterünk a fotóstúdió ékköve, nagyon népszerű debrecen környékén
DomiArt fotóstúdió - függőfoteles

Vintage falunk függőfotellel kiváló lehetőség arra, hogy remek fotók készüljenek a fotóstúdió látogatói számára
DomiArt fotóstúdió japandi falunk

fotó stúdió virágkarika
DomiArt fotóstúdió - virágkarika

fotó stúdió piros kanapé
DomiArt fotóstúdió - piros kanapés

Én, a fotós


A nevem Tóth László, debreceni fotós vagyok. Én alapítottam a DomiArt Photo Stúdiót, amit ma már sminkesekből és fodrászokból álló kis csapat segít, fotós munkáim során.
Miért lettem fotós? Először is az embereket szépnek és érdekesnek látom. Igen, minden embert. Téged is. Ugyanis minden emberben ott van a szépség, és én küldetésnek tekintem azt, hogy ezt meg is mutassam - neked és a világnak egyaránt. 
Különös világban élünk, ma ha lehet még nagyobb hangsúlyt kapnak a fotók, mint valaha. A közösségi média korában a fényképek jelentősége felértékelődött. Életünk pillanatai jéghidegek, majd forrók, és ezek átmenet nélkül képesek változni egyik pillanatról a másikra. Egyik percben még csodás minden, a másikban összeomlik a világ, amit felépítettél. De képesek vagyunk alkalmazkodni, túlélni, előről kezdeni és győzni újra és újra. Én és a fényképezőgépem itt vagyunk, és segítünk téged. Ha összeomlasz és nincs önbizalmad, gyere és segítünk. Ha átlépsz önmagad határain, és győzelmet aratsz, gyere és megörökítjük. Ha boldog vagy gyere, ha magad alatt vagy, gyere. Mindenre van megoldás, és a fotós nem csak lefényképez, hanem újra épít, és olyan állapotba hoz, hogy élményként éld meg a fotózást. ha boldog vagy, a fotózás ünnep, ha magad alatt, akkor terápia. 
Ilyenkor kapaszkodunk bele valamibe, ami stabil, ami biztonságos, ami nem változik. Ez a múlt, amit fényképekkel ábrázolunk, hiszen a fénykép nem tud jelen vagy jövőbeli pillanatot ábrázolni, csakis a múltat. Egy perccel, egy nappal, egy évvel ezelőtt, de ez mind a múlt. A fotós dolga ezt megfelelő keretbe helyezni, minőséget és hitelességet nyújtani életed pillanatainak, azaz a múltnak. 

Az emberi lélek és az emberi kapcsolatok fotósa


Én szeretném magam ennek hinni. Eszerint dolgozok, eszerint alkotok. Én a lélek rezgéseit figyelem. Azt fotózom amit látok, ettől természetesek a képek akkor is, ha pózolásokat és beállításokat alkalmazok. Az egy tévhit, hogy nem kell vagy nem szabad pózolni. A pózolás azért van kitalálva, hogy alkalmazzuk. A baj akkor van, ha valakire olyan pózt eröltet egy divatfotós, ami nem neki való, amivel nem tud azonosulni. Vagyis ami nem áll jól neki. 


Szerintem a divatfotós és divatfotós között nem az a különbség, hogy kinek milyen a felszerelése, vagy hogy mekkora az egoja. Az a különbség, hogy mennyire érti az aktuális modell egyéniségét, mennyire érez rá arra, hogy mi áll jól és mi borzalmas az adott modell számára, ha pózokról van szó. Érteni kell a modellt, anélkül, hogy az egy szót is szólna. 
Egy fotós nem várhatja el egy amatőrtől, hogy önállóan pózoljon. Meg kell érteni, hogy segítségre van szükség, ahol a sablonok nem fognak működni, mert minden ember más. 


Én így dolgozok, megértem a lényed, és utána kihozom belőle a maximumot. És ehhez egy saját, önálló fotóstúdió áll a rendelkezésemre, ahol nem zavar senki, nincsenek bámészkodók, mint az utcán vagy a parkban. Itt önmagad lehetsz és önmagad is leszel. Az az önmagad, amiről csak remélted, hogy létezik. Én bebizonyítom. 


A fentiekből kiderülhetett számodra, hogy én magam az emberek fotósa vagyok, ami nagyon izgalmas feladat! Embereket fotózok, legyen az férfi vagy nő, idős vagy fiatal, kismama vagy egy egész család, de témákban is változatos a kínálatom. A fotózásoknak célja van, a fotós erre kell reflektáljon a képekkel, lehet az önbizalomnövelés, modell pályára készülés, társkeresés, meglepetés a nagyszülők számára vagy akár erotikus munka, mindegy miért kellenek a képek, úgy alkotjuk meg őket, hogy elérjék a céljukat.

Diszkréció és bizalom - a fotós hitvallásom alapkövei


Szerintem a fotózás bizalmi alapú dolog. Hiszen a fotós kapta a megtiszteltetést és a felelősséget, hogy megörökítse azt az embert aki előtte áll, aki megmutatja az arcait, aki a fotózás által kicsit megnyílik a világ felé. Én úgy tekintek egy fotózásra, hogy a modell (nem jó szó, hívhatjuk vendégnek is) azért áll a lencsém elé, mert arra kíváncsi, én hogyan látom őt. A fotós azt mutatja meg a világból, amit ő lát belőle, ez igaz egy rendezvényre, egy csodás tájra, de igaz egy emberre is.
A diszkréció szent tabu nálam. Tudok olyan debreceni fotósról, aki szórakozóhelyeken mutogatta büszkélkedve a telefonjára mentett erotikus képeket a haverjainak a legutóbbi munkájáról. Undorítónak találom ezt a hozzáállást és mélyen elítélem. Attól mert nem derül ki, megtörtént a bizalmi szerződésszegés, és megdőlt egy fontos tabu, a diszkréció. 

Nálunk a diszkréció sérthetetlen, hiszen vannak olyan megbízások, amiket diszkréten kell kezelni. Pl erotikus munkához készült képeket ha lehet még diszkrétebben kell kezelni mint a többi fényképet. Hiszen ezek a munkák általában nem szerepelnek a közösségi médiás profilokban, jogosan. Senki másra nem tartozik, csak azokra, aki be vannak avatva. Ezek száma minimális, a fotós közéjük tartozik, de másra nem tartozik.

Augusztus 19, egy fontos nap a fotós naptáramban


Ezen a napon van a fotózás világnapja. Felmerülhet a kérdés, hogy “Nah, ez most hogy jön ide?”. A fotós életem része, az, hogy minden évben augusztus 19.-én csinálunk egy különleges témájú fotózást, a fotózás világnapja saját szintünkön történő ünnepeként. Helyszínként a saját fotóstúdiót használunk vagy valamelyik izgalmas helyszínt keresünk fel Debrecen környékén. Eleinte magunk által választott modellekkel, de egy ideje kizárólag a DomiArt Modellekkel fotózunk ezen a napon.

Fotóstúdió és külső helyszínek, jöhet minden


Mint fotós Debrecen környékén több külső helyszínen alkottam már képeket, így nem csak műtermi fotózásra kínálok remek lehetőséget. Közel 60 féle fotózás található a kínálatomban, nézz körül és válaszd ki a számodra legkedvesebbet, és már csak időpontot kell kérj! 

Halloween - a fotós stábunk “kihívás napja” :)


A másik nagy tradíció a fotós életemben, a Halloween fotózás. Minden évben legalább készülünk valami olyannal, ami feszíti a határainkat. Néhány éven keresztül én is odaálltam a kamera elé, amikor október 23.-án Halloween fotózást tartunk. Ekkor a legfrissebb DomiArt Modellünk, korábbi modelljeink és néha a stáb tagjai is átalakulnak valami egészen mássá. Bár a Halloween október 31.-én van, egy héttel hamarabb elkészítjük, hogy legyen idő a retusálásra is. Debreceni fotóstúdió nincs még egy (én legalábbis úgy tudom) aki immár több, mint 10 éve, minden évben Halloween és augusztus 19. napi fotózást is szervez. 
Íme a három kedvencem, Skeleton, Freddy Krueger és Joker.

James Bond rajongó vagyok


Amit még lehet rólam tudni, hogy valóságos James Bond rajongó vagyok. James Bond az, aki maga a stílus, ha egy férfiről van szó. Mind humorban, mind öltözködésben, mind a munkához való hozzáállásban. Úgy gondolom valamelyest ez is meghatározza a fotós életem, hiszen igyekszek a fotózásaimban is olyan jól helyt állni, mint a 007-es a saját területén.
James Bond egy olyan karakter, amilyenek mind szeretnénk lenni. Magabiztos, stílusos, humoros, de közben végtelenül komoly. Profi minden helyzetben, kiemelkedik a területén, tisztelik és irigyek rá. Elért valamit, amit mindenki elismer, de ugyanakkor soha nem vágyott babérokra, csupán teszi a dolgát, méghozzá jól. Önmaga. 
Én pontosan ilyen személyt hozok ki belőled a kamerám előtt. lehetsz férfi, nő, fiatal vagy idősebb. magabiztosságot, eleganciát, méltóságot és önbizalmat fogsz sugározni a képeken. Ezt garantálom neked. 

Imádom a pankrációt


A pankráció rendkívül népszerű sport a fejlettebb országokban. Igen, a pankráció forgatókönyv alapján megy. De éppen ebben van az ereje, ugyanis emiatt történetet mesél el. Az emberi civilizáció történetekre épül. Gondoljunk bele az egyik legősibb történet gyűjteményre, a Bibliára. A pankráció sikerének titka szintén a történetek, ahogy a sorozatok, egy film, vagy akár egy rövid novella is egy történetet mesél el. Úgy vagyunk kódolva, hogy szeretjük a sztorikat. Ez a feladat egy fotósnak is, a történetmesélés egy képpel. Olyan fotót alkotni, aminek mondanivalója van, ami elmesél egy történetet. A te történetedet. Hiszen a fotózás Rólad szól. 

Divatfotós, portré fotós - Debrecen szívében


A portréfotós témájának középpontjában az ember áll. Őt mozgatja meg, belőle hozza ki a maximumot. A divatfotós témájának középpontjában a stílus, a ruha és az értékrend áll. De ahhoz, hogy ez jól működjön, tudnia kell bánni a modellel. Erre pedig egy portré fotós a legalkalmasabb. Hiszen bárhogy is nézzük a divatfotós egyben portré fotós is, csak a modell helyett a ruhára koncentrál. Azonban nincs jó divatfotó a portrés tudás nélkül, hiszen ha a modellt nem érted, ha nem tudod olyan állapotba hozni, amivel eléred a divatfotózás célját, akkor megbukott a projekt. A siker titka az, hogy a portré fotósnak át kell kapcsolnia divatfotós üzemmódba, hiszen ez a kettő közel áll egymáshoz. 

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása