Menü
Fotózás árak
A mi stúdiónknál
5.900 Ft - 60.000 Ft között mozognak a fotózás árak!
Nem tudsz választani?
A fotózás tervező feltesz néhány kérdést, és a válaszaid alapján javasol
néhányat a fotózásaink közül, amelyek leginkább passzolnak hozzád.

Fotózás árak: 

mennyi az annyi és mi van a számok mögött?


Apró hibák, tévhitek a fotózás árakról, amelyekről nem árt tudnod, mert veszélyesek lehetnek a pénztárcádra!
A fotózás árak nem értékelhetőek anélkül, hogy tudnád, mit is kapsz érte. Ezért ha nem haragszol, nem az árakkal kezdem. A fotózás ár-érték arányának megítélésekor számos tényezőt érdemes mérlegelni. Első kérdést magadnak kell feltenned: Mi a célod a fotózással? Az erre adott válaszod az, ami meghatározza, hogy tulajdonképpen melyik "fotós szolgáltatás" lenne megfelelő számodra. Ezek a fotózás típusától függenek, így az árak is mások. Ezért én azt a módszert választottam, hogy külön bontottam a fotózás fajtákat, és mindegyiknek megtalálhatod az árát is. Ahhoz azonban, hogy értelmezni tudd, hasznos elolvasni azokat az információkat, amiket az árak mellet még megosztottam veled.

Portfólió és portré fotózás árak:
A portfólió fotózás árai nagyon szórtak Debrecenben, de az ország többi részén is! Már 10.000 Ft-tól van aki készít, és nem egy stúdió 150.000 Ft körül is vállal hasonlót! Nézd meg az árak és a fotók közötti különbségeket egy drága és egy olcsóbb stúdió referenciája alapján. Rá fogsz jöni, hogy az ár nem mindig érezhető a képeken. Lehet mindkettő unalmas és egyhangú, avgy akár mindkettő lehet dinamikus, izgalmas, profi. Ezzel csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy légy körültekintő! Ne az áraknál kezdd, ha fotózásokat nézegetsz, hanem ott, hogy mit kapsz a pénzedért, bármennyit is kérjen a fotós! Ebben próbálok segiteni, hogy a legjobb döntést hozhasd meg abban a kérdésben, kivel is készíttess portfóliót vagy portré sorozatot! 


Mik befolyásolják a fotózás árakat általában?
- Hány kép készül rólad?
- A fotózás időtartama
- Van-e az árban smink és frizura készítés a helyszínen, és az hány főnek készül?
- Hány képet kapsz meg retusálva?
- Megkapod-e a többi fotót retusálás nélkül, vagy ez feláras?
- Hány ruhaszettben fotóznak?
- Milyen a stúdió technikai felszereltsége?
- A fotós szakmai stílusa, utómunkálatok mértéke, mennyisége, kifinomultsága (retusálás)
- Hol található a fotóstúdió? (egy belvárosi stúdió árai márcsak a bérleti díjak miatt is indokoltan magasabbak lehetnek, mint egy külterületi társuké)

A fotózás árát láthatóan számtalan objektív, megfogható tényező befolyásolja, de vannak emellett más, szubjektív tényezők: pl mennyit szeretne keresni a fotós rajtad? Én azt javaslom, ne ess abba a hibába, hogy olyan fotóst választasz, ahol az árakat nem látod fixen meghatározva (nyilván az egyedi elképzelések kivételek.)