Modell tanfolyam és képzés, póz oktatás


Modell oktatás Debrecen - Déli sor 29. 


Gyakorlati tudást szeretnék átadni nektek, így ez a modell oktatás elsősorban a gyakorlatra és a sok-sok fotózásra koncentrál.  Az igazi modell a fotózások alkalmával szerez valódi használható tapasztalatot. Ezért ez a 3 nap sok-sok fotózásról fog szólni. Az elmélet pedig olyan területeket érint, ami valóban hasznos tudással vértez fel benneteket. Próbálok szemléletet formálni, hogyan épül fel egy póz, mire figyelj, és ha egy fotóssal dolgozol, milyen jogaid és kötelességeid vannak?

Modell iskola - munka vagy iskola mellett


Ez a modell oktatás úgy lesz megrendezve, hogy ne ütközzön a hétköznapi elfoglaltságokkal, azaz munka és iskola mellett is elvégezhető. A foglalkozások hétvégén lesznek megtartva. 

 • 3 napos, gyakorlatban használható elmélet és sok-sok fotózás
 • Résztvevők száma: minimum 4 fő, maximum 7 fő, mivel családias kiscsoportos oktatást szeretnénk, hogy mindenki kitudjon bontakozni.
 • Ár: 39.000 Ft/fő
 • Életkor: 12 - 30 év
 • helyszín: Debrecen, Déli sor 29. DomiArt Photo Stúdió

Modell oktatás 1. nap - a magabiztos pózolás


9:00 - 10:30 Póz elmélet

Megtanítom neked, hogyan építs fel önállóan és magabiztosan egy-egy pózt. 
Ez a legnagyobb dilemma egy fotózáson a modell részéről, hogy milyen pózban álljon be. Ez után a nap után ezzel soha nem lesz többé problémád. 
A modell feladata, hogyan azonosulj a témával
Pózelmélet: Megtanítom, hogyan állíts össze egy pózt önállóan
Megtanuljuk használni: haj, szem, arc, váll, kéz, csípő, láb
Végigvesszük, mik azok az apró technikák, amitől jó, és mik azok a hibák, amitől rossz lesz egy póz.

10:30 - 12:00 Napi téma fotózás

A mai nap témája: Egy modell - három személyiség
Három szettben fogok mindenkit fotózni, méghozzá fehér háttér előtt. A három szettet neked kell hozni, de mivel a téma az, hogy három személyiség, így három, stílusában teljesen különböző szettel készülj.

Tippek, inspirációk a szett választáshoz:

Díva, azaz elegáns vonal. Szűk koktélruha, magassarkú, és kiegészítők (ékszer, kistáska, esetleg kalap)
Sportos, kényelmes ruházat. Egy farmer rövidnadrág, tornacipő, egyszerű fehér vagy színes póló, esetleg felirattal, vagy valami nagy mintával. 
Elvontabb, letisztultabb szett: egy fekete body, fekete harisnya, összefogott haj, magassarkú vagy mezitláb
Rockos szett: bőrdzseki, bőrszoknya vagy bőrnadrág, bakancs, alulra body vagy egy fekete crop top, illetve ehhez jól mutat a napszemüveg
Fiús szett, fekete croptop, fekete rövidnadrág, hozzá jó lehet a hosszú fekete térdzokni, tornacipő, esetleg baseball sapka és napszemüveg
80-a évek, retro: rövid farmernadrág, háló harisnya, croptop, magassarkú, hozhatsz hozzá rágógumit, amit fel tudsz fújni, vagy nagy nyalókát, és napszemüveget, 
Biznisz vonal, blézer, alatta body vagy blúz, hosszú farmer nadrág, magassarkú. 
De ezektől eltérő szettet is hozhatsz, a lényeg, hogy a három szetted nagyon üssön el egymástól. 
Az első szettet megfotózzuk ebéd előtt, a maradék kettőt ebéd után. Érdemes erre a napra egy kicsit erősebb sminkben jönnöd, de lesz lehetőséged a helyszínen is sminkelni, ehhez azonban a smink készletedet hozd el mindenképpen. 

12:00 - 13:00 Ebéd  (1 óra ebédszünet) 

Az ebédet neked kell megoldanod, erre több lehetőséged van, akár elmész ebédelni (a Semann étterem a közelben van és van menüjük), vagy rendelsz valahonnan menüt  ide a stúdióba, vagy hozol magaddal szendvicset. Hűtőnk nincs, de mikrónk van. 

13:00 - 15:00 Napi téma fotózás (folytatás)

15:00-16:00 csoportfotózás
Azt tanuljuk meg, hogyan működj együtt más modellekkel, hogyan alkossatok kompozíciót ketten - hárman, rutinosan, önállóan, bizonytalankodások nélkül. 

Modell oktatás 2. nap - mátrix fotózás


9:00 - 10:30 A modell jogai, a modell szerződés

Milyen jogi védelem illeti a modellt?

 • Adatvédelem, GDPR
 • Modell szerződés elemei
 • TFCD fotózások

10:30 - 12:00 Napi téma fotózás - Mátrix fotózás

A mai nap témája: Szituáció gyakorlatok, azaz a mátrix fotózás 

A nap alcíme lehetne ez: modell mimika gyakorlás
Egy szettet kell erre a fotózásra hozni. Világos kék színű rövid vagy hosszú farmernadrág, tornacipő, fehér atléta vagy szűk szabású póló. 

A mátrix fotózás lényege, hogy lesz 10-15 témánk (ilyenek: cuki, mérges, flegma, stb…) és ezekkel kell azonosulni, illetve visszaadni a szituáció hangulatát a fotókon. Időnként előfordul, hogy egy fotózás erősen tematikus, azaz nem csak a klasszikus pózolás kell, hanem el kell játszani egy szerepet. Pl: egy korszak idéző Pinup fotózás erős gesztusokkal jár, így ezeket a gesztusokat meg kell tudni jeleníteni, magabiztosan, határozottan. Ez a nap erre lesz szánva, hogy a középszerű helyett a kiemelkedő irányba pozícionáljalak benneteket. Azaz képesek legyetek érzelmeket, helyzeteket visszaadni mimikával és gesztikulációval. 

Smink: teljesen letisztult minimalista sminkkel készüljetek, természetes jellegű frizurával. 

12:00 - 13:00 Ebéd  (1 óra ebédszünet) 

13:00 - 15:00 Fotózás - a mátrix fotózás folytatása

15:00 - 16:00 csoportfotózás

A kedvenc témáitokat megcsináljuk csoportosan is 2-3 fős csoportokban. Ütős modell képeket készítünk. 

Modell oktatás 3. nap - három fotózás egy nap alatt


9:00 - 10:00  Modell ügynökségek elvárásai

Portfólió: milyen legyen, miből álljon és mit kerülj el
Hogy jelenj meg castingon

10:30 - 12:00 Napi téma fotózás - szabadtéri fotózás

A mai nap három témánk lesz. Az első téma: az utazás

Ez egy szabadtéri téma lesz. Kimegyünk a vasútállomás egyik elhagyott területére, nem használt sínekhez, vagonokhoz. Ott készítünk modell képeket. Megtanuljuk használni a tereptárgyakat, felismerni a lehetőségeket, bevonni a fotózás helyszín adottságait a póz megalkotásába. 

Egy szettben fotózunk, ami lehet bármi. Működhet a fiúsabb vonal, a farmeres - croptopos vonal, a koktélruhás irány (bár az eléggé korlátoz a pózokban), de jól mutathat egy nyári kisruha is. Lehet hozni kiegészítőt, ami az utazáshoz passzolhat. Bőrönd, információs tábla valami kreatív felirattal, hátizsák, léggömb, csokor virág, egy könyv, bármi amit csak el tudsz képzelni … stb, stb. 

Csoportkép készítést a mai napon ennél a témánál fogunk csinálni. 

12:00 - 13:00 Ebéd 

13:00 - 14:30 Fotózás - Szélgépes modellfotózás fekete háttérrel

Ebéd után, kis energiához jutva folytatjuk a fotózásokat. A következő témánk a fekete hátteres szélgépes modell fotózás. Egy szettes fotózás, a sötét háttér és a letisztult képek elkészítéséért. Megtanulunk a szélgéppel együttműködni 

Szett: letisztult modellfotókat készítünk, ami egy portfólióban is megállná a helyét. Fekete body és fekete harisnya az ajánlott szett. Csinálunk földön ülős képeket, próbálgatunk extrémebb modell pózokat, illetve be fogjuk kapcsolnia  széllgépet is (hajfesték reklámhoz hasonló fotókért). 

14:30 - 16:00 Fotózás - Elegáns. barokk katalógus-fotózás

Szintén a stúdióban a berendezett részen, egy barokk kastélybelső hangulatát idéző környezetben folytatjuk a fotózást. Itt elegáns vonalat képviselünk majd. Koktélruhát érdemes hozni, magassarkúval. 

Használni kell a stúdió berendezési tárgyait (kandalló, fal, kanapé, fotel), megtanulsz a kanapén ülni (hülyén hangzik, de meglátod, hogy nem is olyan egyszerű). Kreatív katalógus fotókat készítünk, mintha a ruha, amit viselsz egy modell megbízás lenne. 

Modell munka - már nem kell képesítés, de a gyakorlat nem árt


Az amatőr előadóművészet 2021 év óta nem végzettséghez kötött tevékenység, így bárki indíthat szakképzés nélkül is fotómodell, hostess vagy reklámszínész vállalkozást. Ez a 3 napos képzés egy jó alapot ad arra, hogy gyakorlati tapasztalatod legyen a témában és egy kis önbizalomra tegyél szert a kamera előtt. 

Megfizethető és hasznos + élményekben gazdag


Nem kell százezreket fizetni egy 4-5 fotózásos képzésért, ami mellett sok hazsnos elméleti tudást is szerezhetsz. Debrecen környékén a mi tematikánk egyedülálló. 

Amiről nem lesz szó:

 • nem lesz etikai oktatás, se unalmas illemtan
 • nem lesz filmtörténeti ismeretek
 • nem lesz a kifutó ismeretek, se vonulási technikák

Amiről szó lesz:

 • milyen a jó modell szerződés
 • milyen jogaid vannak (GDPR, szerzői jog, személyiségi jog) - unalmas, de fontos
 • hogyan építs fel egy pózt önállóan
 • hogyan használd a környezeted, vond be a tereptárgyakat
 • hogyan építsd fel a szetted egy fotózásra
 • hogyan jelenj meg a fotózáson, smink, frizura, stb.
 • hogyan működj együtt a fotóssal, mire figyelj (merre vannak a fények, mit reagál a fotós, stb)
 • és rengeteget fogunk fotózni, hiszen a valódi gyakorlatot fotózások tapasztalataival tudod megszerezni. 
 • Délelőtt elméletet veszünk, délután pedig fotózunk és készítünk sok-sok képet. 

Mit hozz magaddal? 

 • a nap témájának megfelelő szetteket
 • kiegészítőket
 • smink készlet, ha gondolod

5 fotózás 3 nap alatt + egy csomó elméleti tudás


Stúdió- és szabadtéri fotózásokat tartunk, mind a három napon. nem kell különösebben készülni rájuk, a jelenlegi gardróbod tökéletesen alkalmas arra, hogy ezeket a fotózásokat kiszolgálja. Hasznos elméleti tudást adok, hiszen végigvesszük a modell jogait, a modell szerződés részeit, sőt egy ki nem töltött mintát adok is belőle a képzést követően, amit bármikor használhatsz szabadon bármilyen fotózáson. Modell munka során ezek a hasznos infók segíteni fognak téged. 

200.000 Ft értékű fotózást kapsz 39.000 Ft-ért


Ha a modell képzés keretében megtartott fotózásokat egyesével vennéd meg, az összeg 200.000 Ft felett lenne, és azokhoz elméleti tudásanyag nem is társulna. Olyan mennyiségű képanyag készül a résztvevőkről, hogy jó ideig elegendő lesz számukra a profiljukat frissíteni, vagy mindig megújulni a közösségi médiában. :) 

Élményözön, emlékezetes kaland


A csodás képeken kívül azt is garantálom, hogy olyan hatalmas élményt jelent majd a nektek ez a sok fotózás, amit sokáig emlegetni fogtok. Semmi szárazanyag, mint a modell iskola padjaiban, ez a modell képzés a gyakorlatra és az élményekre koncentrál. Izgalmas témák, önmegvalósítás, kreatívitás, és rengeteg önfejlesztés vár rátok. Biztos vagyok benne, hogy olyan jó kis csapat jön össze, akikkel ez alatt a három nap alatt megváltjuk a világot! :)
Legyél Te is a része! 

Az elkészült képek


Nyers képek: Az aznapi képeket retusálás nélkül megkapjátok még aznap este, letölthető formában. 
Retusált képek: Minden résztvevő minden fotózásáról 3-3 képet ki fogok retusálni. Ezeket a retsuált képeket is megkapod a 3. nap után számított 14 napon belül.  A képeket én fogom kiválasztani. 

Jelentkezés


Jelentkezés emailen info@fotozas-debrecen.hu címre, az alábbi adatok megadásával:

 • Neved
 • Életkorod
 • Melyik képzés érdekel
 • Telefonszámod

A program tematika változtatásának jogát fenntartjuk! 

Elkészül a Modell portfóliód a modell munka elkezdéséhez


Az elméleti oktatás, ami leginkább beszélgetés forában zajlik majd, felkészít a modell világra, a modell munkavállaásra, és arra, hogy biztosan ne verjenek át, tudd érvényesíteni a jogaidat. A fotózások sokszínűsége és a mentorálás, a pózfejlesztés, magával hozza azt a végeredményt, amit a legtöbb induló modell maga kell összehozzon, egyedül: a modell portfóliót. Olyan modell portfólióval fogsz rendelkezni, amit ha szeretnél fel tudsz használni a pályád beindításához, ha pedig nem vágysz ilyen babérokra, akkor lesz egy csodaszép, változatos fotóanyagod magadról, amire életed végéig büszke lehetsz majd. 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!