Menü
fotós debrecen

Én, a fotós

Tóth László - fotós vagyok Debrecenben

A nevem Tóth László, debreceni fotós vagyok. Én alapítottam a DomiArt Photo Stúdiót, amit ma már modellekből, sminkesekből és fodrászokból álló kis csapat segít, fotós munkáim során.

A fotós csak egy tagja a stábnak, egyetlen fogaskerék, ami része a rendszernek. Fotó Stúdióm Debrecenben található, a Déli soron.

Én magam az emberek fotósa vagyok, ami nagyon izgalmas feladat! Embereket fotózok, legyen az férfi vagy nő, idős vagy fiatal, kismama vagy egy egész család, de témákban is változatos a kínálatom. A fotózásoknak célja van, a fotós erre kell reflektáljon a képekkel, lehet az önbizalomnövelés, társkeresés, meglepetés a nagyszülők számára vagy akár erotikus munka, mindegy miért kellenek a képek, úgy alkotjuk meg őket, hogy elérjék a céljukat.

A fotós munka bizalomra épül

Szerintem a fotózás bizalmi alapú dolog. Hiszen a fotós kapta a megtiszteltetést és a felelősséget, hogy megörökítse azt az embert aki előtte áll, aki megmutatja az arcait, aki a fotózás által kicsit megnyílik a világ felé. Én úgy tekintek egy fotózásra, hogy a modell (nem jó szó, hívhatjuk vendégnek is) azért áll a lencsém elé, mert arra kíváncsi, én hogyan látom őt. A fotós azt mutatja meg a világból, amit ő lát belőle, ez igaz egy rendezvényre, egy csodás tájra, de igaz egy emberre is.
Ránézek valakire, meglátom benne azt, amit ő maga sem lát, ha tükörbe néz, és addig fotózom, amíg ezt a valamit meg nem tudom neki mutatni. Illetve nem csak neki, hanem a világnak is.

2

Két szabály, azaz a fotós tevékenységem alapkövei

Az első és legfontosabb a diszkréció. Fotókat csak akkor jelentetek meg a vendégről, ha ő is hozzájárul. Ez borzasztóan fontos, hiszen nem minden fotó készül a nagyérdeműpublikum számára.

A másik, ami számomra fontos, hogy a fotózásokon a pózokban mindig segítek. Ha kell a fotózás egésze alatt én biztosítom a pózokat. Nem várható el mindenkitől, hogy tapasztalt pózerként mozogjon a fotózáson.

19

Augusztus 19, a fotózás világnapja

Felmerülhet a kérdés, hogy “Nah, ez most hogy jön ide?”. A fotós életem része, az, hogy minden évben augusztus 19.-én csinálunk egy különleges témájú fotózást, külső helyszínen, a fotózás világnapja saját szintünkön történő ünnepeként. Eleinte magunk által választott modellekkel, de egy ideje kizárólag a DomiArt Modellekkel fotózunk ezen a napon.

Műterem és külső helyszínek, jöhet minden

Mint fotós Debrecen környékén több külső helyszínen alkottam már képeket, így nem csak műtermi fotózásra kínálok remek lehetőséget. Közel 60 féle fotózás található a kínálatomban, nézz körül és válaszd ki a számodra legkedvesebbet, és már csak időpontot kell kérj!

Halloween - a fotós stábunk “kihívás napja” :)

A másik nagy tradíció a fotós életemben, a Halloween fotózás. Minden évben legalább egyszer odaállok a kamera elé, ami alól a stáb sem bújhat ki, amikor október 23.-án Halloween fotózást tartunk. Ekkor a legfrissebb DomiArt Modellünk, és az egész stáb átalakul valami egészen mássá. Bár a Halloween október 31.-én van, egy héttel hamarabb elkészítjük, hogy legyen idő a retusálásra is.

Íme a három kedvencem, Skeleton, Freddy Krueger és Joker.

Skeleton fotós debrecenFreddy Krueger fotós debrecenJoker fotós debrecen

James Bond rajongó vagyok

Amit még lehet rólam tudni, hogy valóságos James Bond rajongó vagyok. James Bond az, aki maga a stílus, ha egy férfiről van szó. Mind humorban, mind öltözködésben, mind a munkához való hozzáállásban. Úgy gondolom valamelyest ez is meghatározza a fotós életem, hiszen igyekszek a fotózásaimban is olyan jól helyt állni, mint a 007-es a saját területén.